Close

6 Badkamer renovatie tips en advies

Badkamers zijn de nummer één plek die huiseigenaren graag verbouwen, zelfs meer dan keukens. De ruimte is kleiner, wat de klus iets makkelijker maakt. Bovendien betekent deze verminderde ruimte lagere kosten: minder vloeren en verf, minder kasten en aanrecht. Volg deze tips om uw badkamerrenovatie aantrekkelijker te maken en het proces soepel, efficiënt en kostenbesparend te houden.

Uitsparing voor extra ruimte

Wanneer de ruimte extreem krap is, wrikken ingebouwde ins zoals zeepbakjes, medicijnkastjes en zelfs toiletrolhouders zoveel mogelijk beschikbare ruimte uit kleine badkamers. U kunt de plafondlamp zelfs plat maken door uw plafondlamp om te bouwen tot een inbouwspot.

Uitsparing voor extra ruimte

Adres badkamerventilatie

Alle badkamers hebben een soort ventilatie nodig, per code, in de vorm van een raam van de juiste maat of een afzuigventilator in de badkamer. Kijk voor badkamerventilatoren naar zowel hun uitlaatcapaciteit (of hoeveel kubieke voet lucht per minuut ze kunnen verplaatsen) in combinatie met hun geluidsniveaus.

Voeg Plants for Living Color toe

Planten in de badkamer mogen geen bijzaak zijn. Planten brengen de broodnodige kleur in steriele badkamers. Overweeg om expliciet een zwevende plank toe te voegen om uw hangplanten een gezellig huis te geven.

Kies de juiste vloer

Massief houten vloeren, hoewel ze badkamers met een geweldig karakter geven, zijn vanuit praktisch oogpunt niet het beste type vloermateriaal voor badkamers. Kies in plaats daarvan vloeren die sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen de ontberingen van het dagelijkse badkamergebruik. Tot de favorieten op de badkamervloer behoren keramische en porseleinen tegels, luxe vinylplanken, vinyltegels en vinylvloeren.

Kies de juiste vloer

Pas de grootte van de kamer aan met kleur

Om een ​​kleine badkamer groter te laten lijken, moet je ervoor zorgen dat je kleurenpalet in het witte of lichte kleurenspectrum blijft. Donkere kleuren maken de kamer kleiner, claustrofobisch. Gebruik witte of lichtgekleurde armaturen (zoals toilet en bad). Denk altijd twee keer na over het schilderen van uw badkamerplafond in een andere kleur dan wit of gebroken wit, omdat dit de kamer nog meer verkleint.

Badkamerverlichting is belangrijk

In een kamer waar mensen hun haar en gezichten visueel moeten inspecteren, is de verlichting meestal erg zwak en geconcentreerd op slechts één plek – namelijk vanaf een plafondarmatuur. Overweeg op zijn minst verlichting rond de badkamerspiegel toe te voegen in de vorm van schansen. Maar verblindend licht is niet altijd gewenst. Een heel eenvoudig apparaat dat sfeer kan toevoegen aan uw badkamer is een dimmer. De dimschakelaar is perfect voor ontspannende baden ’s avonds laat.

De meeste mensen denken alleen aan spiegels in badkamers om make-up te controleren of haar te primen. Maar het is ook belangrijk om spiegels in badkamers te zien als designelementen die de kamer visueel vergroten en licht aan de kamer toevoegen. Veel huiseigenaren voegen graag een tweede spiegel toe naast de primaire spiegel boven de wastafel in de badkamer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *