Close

Vijf dingen die u moet weten wanneer u een badkamerrenovatie aanneemt.

Wanneer is het juiste moment om uw badkamer te verbouwen? Altijd. Als u van plan bent om bij u thuis te blijven, waarom zou u dan lijden aan een verouderde inrichting, een onhandige indeling of inefficiënte armaturen? Als u van plan bent snel te verhuizen, kan een verbouwing zijn vruchten afwerpen in een hogere prijs of een snellere verkoop. Hier zijn vijf dingen om in gedachten te houden bij het aanpakken van een badkamerrenovatie.

1. Start een wensenlijst.

Evalueer uw bestaande badkamer – wat u leuk vindt en wat u wilt veranderen. Maak een lijst van functies die u altijd al wilde hebben. Groepeer ze op basis van must-haves en nice-to-haves en nummer ze op belangrijkheid. Bezoek modelwoningen en showrooms en scan tijdschriften en websites om inspiratie op te doen.

2. Stel een budget op.

Stel een budget op.

Of u nu uw badkamer wilt leegmaken en helemaal opnieuw wilt beginnen of gewoon cosmetische veranderingen wilt aanbrengen, het is belangrijk om te weten hoeveel u wilt uitgeven voordat u begint. Zet ook geld opzij voor het onverwachte, zoals water- of schimmelproblemen.

3. Bel een expert.

Zelfs als u een kleinschalige make-over plant of een deel van de verbouwing zelf aanpakt, raadpleeg dan een professional. Pro’s weten wat uw budget kan kopen en ze geven gedegen advies over hoe u kunt besparen en waar u kunt uitgeven. Ze kunnen u ook helpen kostbare fouten te voorkomen. Zorg ervoor dat u experts inschakelt voor sanitair en bedrading en ontvang altijd meer dan één schatting voor een klus.

4. Krijg de grootste waar voor je geld.

Ongeacht de grootte van uw bad, houd er rekening mee dat hoe meer muren met afvoerbuizen zijn, hoe hoger het prijskaartje. Werken binnen de bestaande voetafdruk van een kamer biedt misschien niet de ideale ontwerpoplossing, maar het bespaart bijna altijd geld. Het verplaatsen van het toilet of de afvoer voor de douche of het bad kan duur zijn. Als elektrische of sanitaire systemen echter verouderd zijn, kan het op de lange termijn goedkoper zijn om de kamer leeg te maken en helemaal opnieuw te beginnen. “Het belangrijkste is om hoogwaardige installateurs te hebben”, zegt Linda Welch, een gecertificeerde hoofdkeuken- en badontwerper uit Monroe, Michigan. Welch raadt aan om meer aan installatie te besteden dan aan producten. Investeer ook in items die niet gemakkelijk kunnen worden veranderd, zoals vloeren, het bad en de douche, en vergeet praktische functies zoals goede verlichting en opslag niet over het hoofd.

Krijg de grootste waar voor je geld.

5. Maak slimme keuzes.

Ontwerp met wederverkoop in gedachten als u van plan bent om vijf jaar of minder bij u thuis te blijven, zegt Kathie Maughan Francis, directeur en oprichter van Maughan Design, Inc. in Portland, Oregon. ‘En als je van plan bent om meer dan zeven jaar te blijven, ontwerp dan je kamer voor jezelf, want de look wordt beschouwd als gedateerd tegen de tijd dat je het huis op de markt brengt’, zegt ze.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *