Close

Tips voor badkamerrenovatieproject

Kosten voor renovatie van badkamers

Als u eenmaal heeft besloten welke suite u wilt installeren, zijn de volgende grootste kosten de arbeid. Je hebt waarschijnlijk een bouwer, een tegelzetter, een elektricien en een loodgieter nodig. De meeste bedrijven in de badkamerinrichting hebben de neiging om alle vaardigheden in hun team te hebben. Zorg ervoor dat uw aannemer ervaring heeft met betegelen en pleisteren, aangezien dit is waar de tijd (en kosten) verrassend kunnen toenemen als dit werkstuk vertraagt. Andere kosten om te budgetteren zijn de kosten van tegels, vloermaterialen, verlichting, ventilatie, spiegels en verwarmde handdoekrekken. Mogelijk moet u ook materiaal kopen om een ​​badframe te bouwen.

Vitale metingen

Vitale metingen

Pak een liniaal, potlood en notitieblok! Het is belangrijk om uw badkamer zorgvuldig op te meten voordat u aan het renovatieproject begint. Meet de lengte van elke muur, de hoogte van het plafond en de middellijn van elke muur. Deur- en raampositionering moeten ook worden opgenomen. Noteer in uw diagram de exacte positionering van de bestaande afvoerbuizen.Zodra u de dubbel gecontroleerde afmetingen heeft, zal het veel gemakkelijker zijn om de juiste badkamersuite te selecteren.

Planning van de renovatie

Ten eerste moet u beslissen welke aannemers aan het project gaan werken. Vraag vrienden en buren om aanbevelingen en controleer bedrijven op Checkatrade of RatedPeople en andere reputatieservices.Zodra je de aannemers hebt gevonden, ga je met hen akkoord over de nieuwe badkamerindeling. Beslis over een projectplanning, inclusief de startdatum, data om de fittingen te bestellen en een verwachte einddatum. Er zijn een aantal zeer nuttige checklists voor renovatie online die u stap voor stap door het proces leiden. Voordat het werk begint, bereidt u zich voor om de badkamer van alle rommel te legen. Dit is een goed moment om alles in de badkamer weg te gooien, te verkopen of weg te geven dat je niet meer zult gebruiken.

Kiezen voor badkamerarmaturen

Het eerste dat u moet beslissen, is of u een traditioneel of modern ontwerp wilt. Meestal kiest u het juiste type dat bij de rest van uw huis past. Badkamers in traditionele stijl zijn voorzien van badkuipen op pootjes en kranen in Victoriaanse stijl, terwijl badkamers in moderne stijl strakke lijnen hebben en in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, waardoor de moderne stijlen geschikter zijn voor veel huizen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun badkamer bij renovatie te moderniseren. Denk na over wie de badkamer gaat gebruiken en wat ze nodig hebben. Als je bijvoorbeeld slechte knieën hebt, kan het moeilijk zijn om in een diep bad te komen; en als je kleine kinderen hebt, is een aan de muur gemonteerde gootsteen een verleidelijke maar gevaarlijke schommel! Er zijn veel manieren waarop u de badkamer gebruiksvriendelijker kunt maken, zoals langzaam sluitende wc-deksels en gootsteenpluggen die normale armaturen gebruiken, niet automatische armaturen die na verloop van tijd slecht verouderen.

Badkamer vloeren

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van badkamervloeren is dat het waterdicht, duurzaam en antislip moet zijn. Er zijn veel verschillende materialen om uit te kiezen, waaronder de populaire keramische tegels, marmeren tegels en graniettegels. U kunt ook goedkopere vinylvloeren van goede kwaliteit of vinyltegels kopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *