Vloertegel over tegel lijmen

Vloertegel over tegel lijmen vloer.

Vloertegel over tegel lijmen als volgt, maak ruimte leeg en kijk na of oppervlakte vlak - stabiel is de losse delen vernieuwen, reinig ontvet hierna de vloer grondig, waarna u op droog oppervlakte u een tegel op tegel primer met een verfrol of borstel D4 Primer aanbrengt. 
Nadat de primer geplaatst is en minimum 2 uur droogtijd heeft (plaats primer dag ervoor) kan er gestart worden vloertegel over tegel lijmen. Het is normaal en juist bedoelt dat primer plakkerig is. Gebruik Flex lijm zoals  KTF 55 FLEX 
Opvoegen met vuil en waterafstotend flexibel voegsel Murexin FM 60. 
Zelfde werkwijze tegel over tegel badkamer vloer en wandtegels, terras alleen bij terras dient u nog een extra ontkoppeling drainage mat te voorzien.

Vloertegels over tegels lijmen bij vloerverwarming.

Hier ook bestaande tegels eerst grondig reinigen en voor plaatsing vloertegel over tegel lijmen vooraf op oude vloer primer plaatsen
Daarna ontkoppelingsmat plaats: zoals Schlüter-DITRA ontkoppelt de tegelbekleding van de ondergrond en neutraliseert op die manier de spanningen tussen de ondergrond en de tegelbekleding die het gevolg zijn van onderlinge vormveranderingen. Daarnaast worden ook spanning- scheurtjes uit de ondergrond overbrugd zonder dat ze aan de tegelbekleding worden doorgegeven voor een zorgeloze vloertegel over tegel lijmen.

Na plaatsing ontkoppelingsmat word op de ontkoppelingsmat de tegels verlijmd, bij sanitaire ruimtes zoals badkamer kan u de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA ook naadloos dicht maken zodat u meteen een waterdichte onderlaag hebt onder uw tegelwerk twee in één systeem vloertegel over tegel lijmen. Zowel de Schlüter-DITRA mat als de tegels erop verlijmen met een Flexlijm. Opvoegen met voegsel Murexin FM 60. 

Stenen parket vloertegel over tegel lijmen op vloerverwarming. 
Vloertegel over tegel lijmen met keramische parket of op chape beiden met vloerverwarming dient er steeds ook een ontkoppelingsmat gebruikt te worden een strikte werkwijze dient gevolgd te worden door de plaatser bij vloertegel over tegel lijmen. Regelmatige zetvoegen om 3meter dienen voorzien te worden de chape eronder dient ook onderbroken te zijn (deze kan u tussen twee tegels de voeg aan brengen met zelfde voeg kit murexin zoals het voegsel zodat dit geen storend effect geef dit zit ook in ons gamma.

Lees altijd de product informatie op de verpakking of technische fiche.